MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Berättelser
Verkligheter och möjligheter och sociala entrepnörer
Författare: Widar Andersson
Pris: 108 kr + frakt
Antal sidor: 143
ISBN: 9197336424

I dagens samhälle ökar antalet sociala entreprenörer inom vård, omsorg och skola. Slentrianmässigt brukar somliga politiker och debattörer uppfatta detta som ett hot mot välfärdsstaten. Widar Andersson, själv aktiv (s)-politiker, ger i denna bok en annan bild av samhällsutvecklingen. Utifrån sina politiska, pedagogiska och sociala erfarenheter skriver han kunnigt och engagerat om välfärd, demokrati och socialt entreprenörskap. Boken är utformad som ett antal berättelser där enskilda öden, forskning och politik vävs samman till en helhet vars sammanhållande kitt är visioner om ett starkare medborgarskap och ett mer dynamiskt och öppet välfärdssamhälle. ”Medborgarna skall inte degraderas till vare sig offer eller kunder” är budskapets kärna.

Om författaren
Widar Andersson, tidigare riksdagsman och ordförande i Kommittén för hemlösa, är nu ordförande i fritidsnämnden i Falun och ersättare i EU-parlamentet. Även verksam som författare och kolumnist.
>> Omslag, framsida
>> Omslag, baksida
>> Beställ böcker