MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Att vara besatt
Eller att våga möta odjuret inom sig
Författare: Unni Drougge
Pris: 108 kr + frakt
Antal sidor: 56
ISBN: 9197336408

Besatthet är ett av många kännetecken vid alla former av beroendetillstånd.

Kort om boken
I denna bok liknar Unni Drougge besatthet vid ett rasande begär som går att jämföra med ett vilddjur - ett vilddjur som till varje pris måste ut. Och som ofta lyckas spränga sig fram sedan det bitit huvudet av förnuftet.

En av författarens teser är att besatthet kan drabba vem som helst. Man behöver inte vara alkoholist, narkoman, matberoende eller sexmissbrukare för att utveckla besatthet. Vi kan alla bli slavar under en massa "måsten".

För att kunna göra någonting åt sin situation är det nödvändigt att möta och utmana besattheten inom sig. Man kan inte fly från sin egen besatthet. Inte heller bekämpa den. Det är först när vi inte låter oss skrämmas som vi kan se oss om efter en lämplig avtagsväg.

Unni Drougge vittnar själv om hur hennes eget inre svarta hål fylldes med ljus så att vilddjuret bländades och drog sig undan. Hon pekar på tolvstegsprogrammets livsfilosofi som en framkomlig väg för att uppnå sinnesro.

Unni Drougge är journalist och författare.
>> Omslag, framsida
>> Omslag, baksida
>> Beställ böcker