MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Om tvånget till frihet
Trettio år senare
Författare: K-A Westerberg
Pris: 108 kr + frakt
Antal sidor: 87
ISBN: 91-975231-8-6

Kort om boken
För trettio år sedan, 1976, publicerades första upplagan av Hassela – tvånget till frihet av Guy Englund och Hasselakollektivet. Det var bara några år efter det att K-A Westerberg hade slagit ned sina bopålar i det lilla samhället Hassela i Norra Hälsingland och där grundat Hasselakollektivet. Skriften ger en unik bild av kollektivets bärande idégrund och pedagogik, men också av dåtidens tankeströmningar och ideologiska motsättningar om socialpolitikens inriktning. Den ursprungliga skriften är sedan länge slutsåld men har efterfrågats av en ny generation ungdomsbehandlare och pedagoger och en socialpolitiskt intresserad allmänhet.

I denna nya bok återges valda delar av Hassela – tvånget till frihet tillsammans med ett antal fräna och rättframma socialpolitiska artiklar som K-A Westerberg publicerat under åren 2003 till 2006. Där anknyter han till den drogpolitiska debatt som han aktivt har deltagit i sedan mer än 30 år tillbaka.

Den nya boken avslutar K-A Westerbergs trilogi om Hasselakollektivet som inleddes med Hassela, beroenden och politik – istället för memoarer (2003) och följdes av Hasselakollektivet – 54 bilder om Hasselapedagogiken (2004) – samtliga utgiva på Égalité förlag.

Om författaren
K-A Westerberg grundade 1969 Hasselakollektivet och är numera verksam som föreläsare, pedagog och författare.
>> Omslag, framsida
>> Beställ böcker