MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Hassela, beroenden och politik

– i stället för memoarer
Författare: K-A Westerberg
Pris: 278 kr + frakt.
Antal sidor: 173. Inbunden.
ISBN: 91-973364-6-7

Kort om Hassela, beroenden och politik
K-A Westerberg är en legendarisk och kontroversiell person inom den moderna svenska socialpolitiken. I november 1969 flyttade han med sin familj upp till samhället Hassela i Norra Hälsingland. Med på flytten fanns fyra unga narkotikamissbrukare från Stockholm och möbler från familjen Westerbergs lärarvilla på Viggbyholms internatskola.

De installerade sig i den gamla herrgården och därmed var Hasselakollektivet fött. Resten är historia. Om denna historia berättar K-A Westerberg själv i boken Hassela, beroenden och politik – istället för memoarer.

I boken ger författaren rika och spännande inblickar i pedagogikens och politikens värld. Även om han inte väjer för problemen med droger, våld, kommersialisering och orättvisor, så har hans bok ett hoppfullt budskap: Hopplösa situationer kan förändras och det går att påverka politik och samhälle.

>> Omslag, framsida
>> Beställ böcker