MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Hasselakollektivet:

54 bilder om Hasselapedagogiken
Författare: K A Westerberg
Pris: 278 kr + frakt.
Antal sidor: 221
ISBN 91-975231-0-0

Kort om Hasselakollektivet: 54 bilder om Hasselapedagogiken
K-A Westerberg är en legendarisk och kontroversiell person inom den moderna svenska socialpolitiken. I november 1969 flyttade han med sin familj till samhället Hassela i Norra Hälsingland. Resten är historia – en historia som K-A återberättar i sin självbiografi som gavs ut förra året.

K-A Westerberg ger i sin nya bok en utförlig beskrivning av det som har kommit att kallas för Hasselapedagogiken. Många är de som under årens lopp haft synpunkter på det arbete som Hasselakollektivet bedriver – men få utanför kollektivet har egentligen haft någon djupare kunskap om dess arbetssätt. I boken ger K-A sin egen personliga syn på Hasselapedagogikens bärande element som utmejslats under drygt 35 år. Han gör det utifrån 54 bilder som tillsammans formar sig till en syntes om Hassels syn på utbildningsmål, individen, gruppen och grupper, ledarskap samt samhälle och politik

Boken är inte bara ett viktigt och levande tidsdokument. K-A analyserar också ingående den nuvarande samhällsutvecklingen och är bland annat starkt kritisk mot regeringens social- och narkotikapolitik, som han menar befinner sig i ett fritt fall.

K-A Westerbergs nya bok kan ses som en naturlig och fristående fortsättning på hans självbiografi från år 2003.

 

>> Omslag, framsida
>> Beställ böcker