MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
LIVET EN GÅNG TILL

– en ryggmärgsskadad möter svensk handikappolitik
Författare: Peter Brusén
Antal sidor: 248
Andra upplagan – augusti 2014
ISBN: 978-91-981317-4-1

Kort om Livet en gång till
Peter Brusén berättar i boken om sin kamp mot smärtan, sorgen och hur en svår kris kunde vändas till ett nytt oberoende liv. Olyckan har gett honom ett unikt ”dubbelseende” som såväl en expert på funktionshindersfrågor som en person med ett svårt funktionshinder. Han skildrar möten med vården, rehabiliteringen, handikappomsorgen och försäkringskassan. Boken ger kunskaper om bland annat behovsbedömning, handläggning och hur attityder påverkar dina handlingar.

Professor Johan Cullberg har skrivit bokens förord och tidigare Handikappombudsmannen Lars Lööw en efterskrift.

Boken vänder sig till alla som arbetar inom vård, rehabilitering, handikappomsorg eller som i egenskap av politiker, handläggare eller chef möter människor med svåra funktionshinder. Men boken vänder sig i lika hög grad till alla som själv har ett funktionshinder eller som är anhörig.

Om författaren
Peter Brusén är leg. psykolog och var tidigare enhetschef och samordnare av funktionshindersfrågor vid Socialstyrelsen. Han har mångårig erfarenhet från svensk funktionshindersomsorg och har bl.a. ansvarat för regeringens utvärderingar av både handikapp- respektive psykiatrireformen. Han har också varit redaktör för flera antologier inom området..

>> Omslag, framsida
>> Beställ böcker