MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Livschanser
Om skola, politik och företagande
Författare: Stig Johansson
Pris: 278 kr + frakt.
Antal sidor: 248
ISBN: 978-91-976577-0-9

Kort om Livschanser
Stig Johansson är entreprenör med ett mångsidigt och mångårigt förflutet i kommuner och på Svenska Kommunförbundet. Han var 1992 med och grundande friskoleföretaget Vittra där han var verksam som vd till i början av 2006. I boken ger författaren en inifrånskildring av Vittras bakgrund och utveckling samt dess kamp för överlevnad när företaget hotades av såväl Skolverket som av de nya ägarnas finansiella kris. Som en röd tråd genom boken går kampen för pedagogisk frihet under personligt ansvar mot centralstyrning utan individuella hänsynstaganden. Boken formar sig till en passionerad men kunskapsförankrad stridsskrift för varje barns och ungdoms rätt till lärsituationer som passar just henne eller honom.

Om författaren
Stig Johansson var tidigare en centralt placerad förhandlare vid Svenska Kommunförbundet och har även varit verksam som personalchef på kommunal nivå. Han har arbetat inom hotell- och nöjesbranschen, försäkringsbranschen och vet hur det är att vara egenföretagare och anställd som vd. Johanssons stora intresse för företagande, politik, pedagogik och samhällsutveckling skapar tillsammans med hans erfarenheter inom olika områden ett brett och stabilt fundament för hans författarskap.
>> Omslag, framsida
>> Omslag, baksida
>> Beställ böcker