MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
SEXindustrin på näteT

– aktörer, innehåll, relationer och ekonomiska flöden
Författare: Sven-Axel Månsson och Peder Söderlind
Pris: 278 kr + frakt.
Antal sidor: 156
ISBN: 9197336483

Kort om Sexindustrin på nätet
Mer än 800 000 svenskar porrsurfar på nätet. Stora summor är i omlopp, men hur ser verksamheten ut bakom kulisserna? Hur är den organiserad med hänsyn till teknik, ekonomi och tjänster för produktion och försäljning av pornografi och sexuella tjänster på nätet? Inom ramen för ett unikt tvärvetenskapligt samarbete mellan medieteknik och samhällsvetenskap har bokens författare utvecklat en analysmodell som beskriver relationer och ekonomiska flöden mellan sexindustrins aktörer på nätet. Förhoppningen är att boken skall ge en grund att stå på, både för fortsatt forskning och för en bred diskussion om den kommersialiserade sexualitetens innebörder och konsekvenser på Internet.
Boken ingår i en serie forskningsrapporter från det s.k. Nätsexprojektet som bedrivs vid Malmö Högskola och Göteborgs universitet.

Om författarna
Sven-Axel Månsson är professor i socialt arbete vid Malmö högskola och leder sedan flera år ett forskningsprogram om kön, sexualitet och socialt arbete, i vilket Nätsexprojektetet ingår. Han har författat en lång rad böcker om prostitution, sexualitet och sociala problem.

Peder Söderlind arbetar som researcher med särskild inriktning mot tekniska och sociala aspekter och innebörder av Internet och Internetanvändning. Han har en filosofie kandidatexamen i journalistik, men är också utbildad inom medieteknik. Han driver idag konsultföretaget Glykol.

>> Omslag, framsida
>> Beställ böcker