MENY
Startsida

Bokutgivning
Bokserien Non Grata
Beställ böcker

OM ÉGALITÉ
Égalité ger ut samhällsvetenskaplig litteratur, utför utredningsuppdrag inom det sociala området samt anordnar konferenser och seminarier om olika samhällsfrågor.


KONTAKTA OSS
Tel: 040-678 84 83,
072-307 65 65
E-post: info@egalite.se
weddig.runquist@egalite.se

Égalité
Box 5158
200 71 Malmö
Walks on the Wild Side

En historia om stadsforskning


Författare: Rolf Lindner
Häftad
Inlaga: 258 sidor
ISBN 978-91-979039-3-6

Stadsforskningens historia är en berättelse om utforskningen av ”andra platser”, om stadens fattigkvarter, om dess outsiders. I Walks on the Wild Side sträcker den sig från Henry Mayhews omfångsrika arbete om Londons fattiga vid mitten av 1800-talet till den undersökning av Chicagos South Side, som Loïc Wacquant genomförde strax före millenniumskiftet genom att först lära sig professionell boxning. I denna sin genomgång av metodologiskt och analytiskt banbrytande stadsstudier behandlar Rolf Lindner också stadsetnografi ska teman och metoder och redovisar och diskuterar etnografers motiv för, och besatthet av, att ständigt belysa stadens oönskade, skrämmande delar.

Walks on the Wild Side ”är en bok med många förtjänster, inte minst den kunniga och innehållsnära genomgången av en lång rad centrala stadsstudier. Vad som gör den särskilt intressant är vad Rolf Lindner vet att berätta om stadens utforskares möte med staden, om hur de tog till sig dess okända, främmande och till och med hotfulla sidor – och om hur de därmed bidrog till att minska de mentala avstånden” (ur Mats Franzéns inledning).


Om författaren
Rolf Lindner är kultursociolog och professor emeritus i europeisk etnologi vid Humboldtuniversitetet i Berlin samt i urbanantropologi vid HafenCity-universitetet i Hamburg. Förutom Walks on the Wild Side har han skrivit bl.a. Die Stunde der Cultural Studies (2002) och The Reportage of Urban Culture: Robert Park and the Chicago School (2006/1996).

>> Omslag, framsida
>> Beställ böcker